Al navegar por esta web acepta la utilización de cookies para análisis y personalización
Saber más    

Noticies Toles noticies d´IX

Rueda de Prensa: Emilia Vázquez y Enrique Fernández valoren el martes 15 les resultancies de la xunta colos técnicos del Bancu Européu d'Inversiones (BEI) que visiten Asturies

L'alcuentru ente'l BEI y los colectivos organizadores ya invitaos produciráse la tarde del llunes 14 de febreru nel Auditoriu Príncipe Felipe a puerta zarrada.
Per parte de IX-Los Verdes d'Asturies va apurrir a los representantes del BEI diversa documentación llegal y técnica, en sofitu de los argumentos que vamos esponer:

La incineradora nun figura na planificación autonómica en materia de xestión de borrafes.

La esplotación de la planta va faer imposible cumplir la xerarquía de tratamientu de borrafes

A la de aprobar un Plan de Borrafes, obligatoriu según la normativa europea, tien de realizase una evaluación ambiental y nella inclúyese la participación pública. La mesma instalación tien de sometese a evaluación d'impactu ambiental Haise licitado el proyectu y la construcción de llantar antes de tener un plan de borrafes que la contemple debidamente tramitáu, nin siquier ta en borrador, y yá se decidió allugamientu, tamañu, etc., primeramente a realizar la evaluación d'impactu ambiental. Nun hubo participación pública nin tresparencia na decisión.

Por estos motivos y otros de índole ambiental, económica, d'empléu y de sostenibilidá del modelu y adecuación a la lexislación, recurrimos na xurisdicción contenciosu-alministrativa l'alcuerdu de COGERSA pol que s'empecipia'l procedimientu de contratación de la planta.

Volver

Compartir

2014 Izquierda Xunida d'Asturies - Política de privacidad - Política de cookies