Al navegar por esta web acepta la utilización de cookies para análisis y personalización
Saber más    

Noticies Toles noticies d´IX

26/10/2018

Martín Pallín ufierta mañana en Grau, a les 19:30 hores, una charra sobro l'Amnesia de la Xusticia

María José Miranda, Alejandro Suárez y Elsa Abargane asisten al actu del ex fiscal xeneral del Estáu, que va ser presentáu pola historiadora Arantza Margolles

La diputada y vicepresidenta primera de la Xunta Xeneral del Principáu, María José Miranda, el secretariu d'Organización d’IX Asturies, Alejandro Suárez, y la secretaria de Relaciones Institucionales, Elsa Abargane, van asistir mañana vienres a la charra "L'Amnesia de la xusticia" que va ufiertar l'ex fiscal xeneral del Estáu y presidente de la Unión Progresista de Fiscal José Antonio Martín Pallín. L'actu, entamáu pol Conceyu y Grau cola collaboración de l'Asociación pola Recuperación de la Memoria Histórica (ARMH) y l'Asociación Cultural Valentín Andrés, va desenvolvese a partir de les 19.30 hores na Capiya de Los Dolores de Grau, y va ser presentáu pola historiadora, arqueóloga y actividaes de la ARMH Arantza Margolles.

"L'Amnesia de la Xusticia" (19:30h - Capiya de Los Dolores)

Nel marcu del ciclu "Voz na maleza, quédame la palabra" que s'impulsa dende la Conceyalía de Cultura en collaboración cola Asociación pa la Recuperación de la Memoria Histórica (ARMH) y l'Asociación Cultural Valentín Andrés, encétase mañana l'enfoque de la Memoria dende'l prisma de la Xusticia.

Nel mesmu va intervenir José Antonio Martín Pallin, ex-Fiscal Xeneral del Estáu, ex-voceru de Xueces pola Democracia y anguaño presidente de la Unión Progresista de Fiscales. Amás de la so aguada xurídica ye presidente de l'Asociación pro-Derechos Humanos d'España. Nos últimos meses manifestóse de forma siguida sobro la situación xurídica de los políticos catalanes, contra la inxerencia política na recién sentencia sobro abusos hipotecarios y dende va munchos años foi un firme defensor de l'aplicación de la Xusticia na recuperación de la Memoria Democrática.

Va Presentar l'actu Arantza Margolles, historiadora, divulgadora y arqueóloga. Activista de l'Asociación pa la Recuperación de la Memoria Histórica. Collaboró en diversos medios de comunicación, ente ellos RPA y TPA, onde presentó'l programa "Histories y Misterios".

Volver

Compartir

2014 Izquierda Xunida d'Asturies - Política de privacidad - Política de cookies